Høstlig middelhavskylling

Sitronkylling3BDenne knallgode middelhavsinspirerte kyllingretten setter du bare i ovnen og lar den stå og godgjøre seg, mens du holder på med andre ting. :) Du kan lage både kylling og poteter i samme form, eller du kan ha potetene i egen form. Vi har prøvd begge deler og begge smaker like godt!

Vi bruker saftige kyllinglår med skinn, foretrekker du kyllingfilet kan du selvsagt bruke det også. Som tilbehør bruker vi ovnsbakte amadinepoteter, men denne retten passer også utmerket med pasta eller deilig, nybakt brød til. Oppskriften er beregnet på 4-6 personer, tilpass etter hvor mange som skal spise og ikke minst hvor skrubbsultne dere er.

INGREDIENSER:
1 – 1,5 kg kyllinglår
1 lite glass kapers
2 sitroner i båter
2-3 små rødløk i båter
En hel hvitløk
1 god kvast rosmarin (du kan også bruke tørkede urter)
1 god kvast timian (du kan også bruke tørkede urter)
2-3 ss smør (kan sløyfes)
Olivenolje
ca. 20 stk kalamataoliven (eller annen oliven etter smak)
Nykvernet salt og pepper

POTETER:
6-800 g amadine- eller mandelpotet
Olivenolje
Dill og estragon etter smak
Nykvernet salt og pepper

SLIK GJØR DU:
1. Begynn med potetene; Vil du ha alt i samme form er det best å dele potetene i båter, lager du poteter i egen form kan de godt være hele. Del de største potetene i to eller fire biter og ha dem i formen. Krydre etter smak og ha på godt med olivenolje. Sett nederst i ovnen på 200 grader. Hvis poteter og kylling er i samme form venter du med å sette inn potetene til også kyllingen er lagt på.
2. Forbered kyllingen; Tørk kyllingen og stek den lett gyllen ett minutt på begge sider i en stekepanne med litt smør eller olje. Legg lårene i en ildfast form (ev. oppå potetene).
3. Del opp rødløk, sitron og hviløk i båter og spre over kyllingen.
4. Ha på kapers, rosmarin, timian, og oliven. Krydre med pepper og salt og ha på godt med olivenolje. Husk at både kapers og oliven kan være svært salte, så ha bare på litt salt og smak til med mer salt etter at kyllingen er ferdig. Ha gjerne på noen klatter smør også om du liker det.
5. Stek formen i 35-40 minutter på 2oo grader. Er potetene i egen form skal kyllingen plasseres over potetene. Bytt gjerne plass på formene underveis slik at begge deler blir gyldne.
6. For å sjekke om kyllingen er ferdig stikker du en kniv inn mot beinet på kyllinglåret der kjøttet er tykkest. Kommer det ut klar væske (ikke blod) er kyllingen klar.
7. Server kyllingen med potetene, pasta eller godt brød, og gjerne et glass god hvitvin eller et lyst øl ved siden av.

Vel bekomme!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment