10 adventskalendere som ungene elsker!

Hvem har vel ikke deilige barndomsminner av kribling i magen hver morgen i desember før åpning av julekalenderen. For meg handlet det ikke så mye som det som var bak luken. Jeg visste jo at det var en sjokolade der. Det var mer spenningen og gleden av å få lov til å gjøre dette hver morgen etter at jeg hadde stått opp. Enda en dag nærmere julaften med familie, god mat og spennende pakker.

Hver familie har sin tradisjon i forhold til julekalenderen. Noen bruker fremdeles sjokoladekalenderen, andre har kanskje en legokalender, hobbykalender, pakkekalender, aktivitetskalender eller flaxloddkalender. Eller kanskje noe helt annet.

Jeg tror at til syvende og sist, så er det ikke så viktig hva slags kalender man har. Man skaper en tradisjon ved å bruke en type kalender som man kjenner er riktig for seg og sin familie.

Her har jeg funnet frem 10 kalendere som jeg tror vil appelere til de fleste unger. Farger, former og overraskelser er noe både store og små liker.

Pepperkakestjernekalender: Denne kalenderen er jo et flott dekorelement i seg selv. Kanskje putte navnene på familiemedlemmene i et glass og trekke hvem som får spise dagens stjerne?

myldre pepperkakekalender

Legokalender med aktiviteter: Har dere mange legofigurer hjemme? Da er kanskje denne kalenderen noe for dere. Følg linken og du finner en pdf som du kan printe får å få disse sirklene. På baksiden av sirklene skriver du ned små overraskelser som dere skal gjøre sammen i adventstiden.

Duplo aktivitetskalender

Uglekalender: Lag en morsom uglekalender til barna. Hvem klarer å se for seg denne på forhånd?

Myldre julekalender ugler
Instaminner: Tenk å hyggelig å sitte ved middagsbordet å snu denne kalenderen. Samle 24 bilder fra opplevelser gjennom hele året, og mimre sammen når dere ser på bildene i desember. Her er det brukt Instagrambilder, men ideen er jo bare å bruke til vanlige bilder også.

InstagramPhotoAdventCalendar-FrontBack

Aktivitetskalender med kuler i krukke: På hver kule er det festet forslag på en aktivitet. Når kulen er plukket opp av krukken, henges den opp. For hver dag som går, får du en lengre remse med kuler og til slutt har du en flott remse som du kan henge opp på treet eller i vinduet.

DIY-Advent-in-A-Jar-by-Penelope-and-Pip-1-PT

Advensbøker: Bruk tid sammen, les og finn roen i adventsstunden. Bruk gamle bøker, eller lån nye på biblioteket som en ekstra overraskelse. Pakk bøkene inn i julepapir som du liker for å gjøre det personlig.

book tree advent 10

Sydde fargerike konvolutter med personlige bilder og godteri oppi: Denne kalenderen kan varieres i det uendelige. Her er det sydd fargerike konvolutter av restepapir, samt limt på printede bilder av den som skal få kalenderen. Hva du fyller den med, er opp til deg.

fargerik hjemmesydd advendtskalender med godteri

Trekalender med kroker og lommer: Hver dag finner barnet en ny liten ting som det kan dekorer treet med. Så gøy!

treeadvent1 med lommer og kroker til figurer

Grønne trær: Følger du lenken, finner du en pdf som du kan printe ut for å lage denne kalenderen. Fyll den med dine personlige overraskelser.

Myldre grønne træergrantrær papir 2

Dorullkalender: Fyll små overraskelser inni denne toalettrullkalenderen. Søte små fingre klarer fint å få tak i de.

Dorullkalender

GOD JUL!

Er utdannet Bachelor tegnspråktolk og har jobbet i mange år som oversetter. Hun har mann og to barn på 9 år og 11 år, og de flyttet nylig til Moss i Østfold etter mange år i Oslo. Opprinnelig så kommer hun fra Trøndelag. For et par år siden fikk hun en ufrivillig pause i livet da kroppen sa stopp. Har begynt å gå med sakte skritt framover igjen, og fokuserer på gleden ved å skape. Elsker gjenbruk og redesign, og har det som livsstil. Drømmer om å leve av kreativitet og formidling.

Be first to comment