Inga og Siljas middagstips: Fiskegrateng

Fiskegrateng1F-A-V-O-R-I-T-T! Mer er det ikke å si om den saken! ;) Silja og Inga elsker fiskegrateng, og den hjemmelagde er selvsagt den de liker aller best. Og nå som de har lært å lage fiskegratengen selv, truer de med å ha dette til middag flere ganger i uka. Det er noen trinn som skal til når du lager fiskegrateng, men dobler (eller kvadrupler..?) du oppskriften har du plutselig mange middager i fryseren til dager som kommer. Og; kjempegodt med fiskegratengrester på brødskiva til kvelds!

INGREDIENSER:
3 l vann
2 ss grovt salt
400 g torsk uten skinn og bein
150 g tørr makaroni
3 gulrøtter
1 l vann (til makaronien)
1 ts salt (til makaronien)
Strøkavring

HVIT SAUS:
4 ss smør
3 ss hvetemel
7 dl melk
1 liten løk
1 ts salt
1 ts pepper
1/2 ts malt muskatnøtt
1/2 ts karri
1 øse fiskekraft

TILBEHØR:
Ca. 10 poteter
Smør

SLIK GJØR DU:
1. Kok opp 3 liter vann med 2 ss grovt salt i en kasserolle, i en mindre kasserolle koker du opp 1 liter vann med 1 ts salt.
2. Del opp gulrøtter i terninger og mål opp 150 g makaroni. Ha begge deler i den minste gryten med vann og kok etter anvisningene på makaroni-pakken. Når makaronien og gulrøttene er ferdig kokt tømmer du av vannet og setter til sides.
3. Når den store gryten med vann koker skrur du ned varmen og legger i fisken. La fisken trekke ca. 10 minutter før du tar den ut av gryten og legger den til sides.
4. Lag hvit saus: Finhakk løken og ha i en gryte sammen med smøret. La smøret smelte, ha i hvetemel og krydder og rør alt sammen.
5. Hell på melk og fiskekraft og la sausen koke opp og deretter småkoke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
6. Del opp fisken i mindre biter, og sjekk at det ikke er noen bein igjen i fisken samtidig.
7. Ha fisken, makaronien og gulrøttene i sausen og bland sammen. Finn fram en ildfast form og ha blandingen oppi formen.
8. Strø et tynt lag strøkavring over fiskeblandingen og stek den i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Kavringen skal være sprø og gylden.
9. Server med kokte poteter og smør. Du kan smelte smøret om du vil, vi bruker kaldt smør som smelter over den varme gratengen – nam!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment