DIY: Halloweeeeeen! – 5 ideer på lavbudsjett

IMG_2845Vi elsker Halloween og har laget 5 morsomme ideer til pynt på lavbudsjett. Det må nemlig ikke være slik at man må bruke mange penger på utstyr og godteri, det blir minst like fint med det man lager selv, og enda mer gøy!

Her har vi laget 5 kjappe Halloweenprosjekter, og brukt ting og tang som du kanskje allerede har liggende hjemme. I tillegg til det vi fant i skuffer og skap har vi brukt hobbymaling, plastøyne, gips, sukkerpasta og mattusjer fra Panduro hobby.

Ungene har selvsagt vært med på å lage disse tingene. Du ser kanskje at det forekommer en dose glitter her og der? :) Vi har erfart fra tidligere at ungene synes det er ekstra stas å dekorere hjemme til feriringen med ting de har laget selv.

1: Flaggermus
Toalettruller fungerer fint som flaggermus! Brett inn toppen på rullen, og mal svart. Har du ikke svart papir til vinger, klipper du ut vinger fra en avis før du maler. Du kan også tegne på øyne med tusj isteden for våre plastøyne.

2: Lysende mumier
Brukte syltetøyglass er blitt kledd inn med gipsremser. Her kan du også være kreativ med det du har. Lim på remser fra en avis eller en tegneblokk og tegn på øyne med tusj. Vi har laget håndtak av stålwire, for å henge opp glassene ute. De er også fine å gå ute med og ekstra trygge blir de hvis du putter oppi et ledlys istedenfor et telys.

3: Klossespøkelser
Avkappet fra byggeprosjekter har blitt spøkelser; Vi har malt trebitene i “halloweenfarger” og tegnet på ansikt med tusjer i forskjellige farger. Kjempeenkelt!

4: Potte-gresskar
Gamle potteskjulere som har fått seg en runde med malekosten. De blir kule når du setter de oppned. Har du ikke plastikkøyne slik vi har brukt her, tegner du bare på øyne med tusj.

5. Dorullgirlander
Girlanderen vår er laget av tørkeruller og toalettruller. Med litt maling, ser den jo faktisk litt kul ut, eller?

Til slutt har vi bakt enkle muffins som har fått seg en spøkelseskropp i form av hvit, tynnkjevlet sukkerpasta og ansikt tegnet på med spiselig tusj. Vi hører rykter om at de var farlig gode! ;)

Kanskje ble du også inspirert til å lete i skap og skuffer, for å lage noe hjemmelaget til Halloween? Gjenbruk er billig moro! Tagg oss gjerne på Instagram @myldre og @kreasiw og bruk hashtaggen #myldre og #kreasiw hvis du lager noe liknende. Vi har kjempelyst til å se!

 

Er utdannet Bachelor tegnspråktolk og har jobbet i mange år som oversetter. Hun har mann og to barn på 9 år og 11 år, og de flyttet nylig til Moss i Østfold etter mange år i Oslo. Opprinnelig så kommer hun fra Trøndelag. For et par år siden fikk hun en ufrivillig pause i livet da kroppen sa stopp. Har begynt å gå med sakte skritt framover igjen, og fokuserer på gleden ved å skape. Elsker gjenbruk og redesign, og har det som livsstil. Drømmer om å leve av kreativitet og formidling.

Be first to comment