Profil: Line Bergseth

Skjermbilde-2013-03-01-kl.-13.52.54Jeg elsker vakre ting! Det er bare å innrømme det. Nytt, brukt, arvet – har ingen verdens ting å si. Bare det appellerer til meg, og jeg kjenner meg glad når jeg ser på det. Kall meg gjerne grunn, men vakre ting krydrer livet mitt.

Line Bergseth sine vakre puter med pelargoniatrykk fanget øyet mitt. Nydelige malte akvareller, som er fotografert, bearbeidet i photoshop og deretter trykket hos et av europas mest moderne tekstiltrykkerier. Det oser kvalitet over produktene til Line. Men hvem er billedkunstneren Line Bergseth? Jeg ble nysgjerrig, la oss bli litt kjent med henne.

Hvem er du og hva driver du med?
Jeg heter Line Bergseth og er billedkunstner. Utdanning fra Statens Kunstakademi og Statens Håndverk og Kunstindustriskole.

Om maleprosessen: Jeg velger en plante, da kan jeg ha gått en stund og fulgt med på plantens utvikling. Pelargoniene får vokse fritt. Det gir et interessant og spennede utgangspunkt for maleriet, men det er noe mer enn dette.

Plantene, i det de krever stell, vann og nærvær, gir livskraft tilbake. Det er den spesifikke planten, som jeg forsøker å fange. Hvordan den strekker seg mot solen, dens voksemåte, fargene på bladene, hvordan stilkene er festet på stammen, tegningen på bladene og blomstenes farge og form.

Jeg bruker lang tid på å sitte å betrakte den planten jeg velger å male. Det er denne prosessen som interesserer meg, den langsomme, kjærlighetsfulle betraktningen av planten, synsinntrykket.

Så blandingen av fargen, sporene som settes på arket og igjen synsinntrykket av sporene, som gir hint om neste penselstrøk. Strukturen i papiret, vannet med fargen i som først ligger på overflaten og som senere trekkes inn i papiret. Jeg maler på frihånd, direkte.

Hvordan ser en typisk dag ut i ditt liv?
Jeg legger i vedovnen i atelieret, og i det gamle bryggehuset. Så går vi en time i skogen med Lille Bikkja og nabohunden. Deretter maler jeg i olje på store lerreter i Bryggerhuset. Etter lunsj kan jeg sy og male akvareller, gjøre kontorarbeide, markedsføring eller fotografering. Jeg liker produktutvikling på tekstilene og får stadig nye ideer. En lengre tur med Bikkja i skogen, så jobbe på kvelden også. Skogen er viktig, da får jeg fri. På en måte får jeg litt ferie hver dag. Bikkja er også viktig. Da kan jeg forsøke å se verden gjennom hundens øyne, og nese, og det er spennende.

Når trives du aller best?
Jeg trives best når jeg arbeider kreativt med maleri, farge og form. Det er også spennende å bygge utstillinger og se hvordan ting forholder seg til rommet i som for eksempel installasjoner.

Det beste er når jeg kan sende kunsten ut fra atelier og på utstilling. Det ideelle er jo at bildene ikke kommer tilbake til meg, men at de blir solgt. Jeg synes også det er veldig hyggelig å møte kunder som kjøper tekstiler og puter. Det er interessant å få høre andres meninger og tanker.

Hva synes du er fint med å være sin egen arbeidsgiver, og hva synes du kan gjøre det til en utforing?
Det er flott med mye frihet og bra å være sin egen sjef. Jeg har frihet, men ingen ferie. Jeg er takknemlig for at jeg kan holde på med det jeg kan og brenner for. Jeg teller ikke minutter, timer og venter på å få “fri”. Jeg er fri fordi det er jobben min som er min motor, mitt sted å være og jeg ønsker meg ikke bort fra den til noe annet. Det er mange utfordringer på ting jeg ikke er så god til som for eksempel markedsføring, salg og økonomi. Der skulle jeg gjerne hatt noen som kunne hjelpe meg.

Hva fokuserer du mest på om dagen?
Nå jobber jeg med å få opp min første Pop-Up store som åpner i Strömstad 1 juni. Jeg gleder meg til en hel sommer ved havnen i Strömstad. Her skal jeg selge malerier, akvareller og tekstiler som puter, sengetøy og duker.

Vi bygger opp en helt ny nettside og jeg er glad som har fått kontakt med en ung designer som jobber med dette. Bryggerhuset er klart etter restaurering og det er nå mitt nye maleatelier hvor jeg jobber med nye store oljemalerier som skal videre til galleriet i Merano i Italia.

I det andre atelieret, som er den tidligere landhandelen, bruker jeg til søm, produktutvikling, fotografering og akvarell. Her jobber jeg nå med akvareller og puter som skal på utstilling på Sveinhaug gård ved Mjøsa 25 juni-13 august. Neste vår blir det utstilling sammen med Katarina Norling på APA Galleri i Stockholm. Vi skal også gi ut en felles flora, så det blir spennede.

Ellers jobber jeg med å få tekstilene mine ut til forhandlere. Det er bare å ta kontakt for de som skulle være interesserte.

Har du fått et råd som har vært spesielt viktig for deg?
Å være takknemlig. Å holde fokus. Å ta meg selv på alvor.


linebergseth.no
Nettbutikk
Instagram: line.bergseth
Facebook: Line Bergseth tekstil
Blogg: linebergseth.blogspot.no


Foto: Line Bergseth
Foto av Line: Kari-Marte Reisz Frøyset for Gamle Hus, hager og interiør / Norske Hjem

Er utdannet Bachelor tegnspråktolk og har jobbet i mange år som oversetter. Hun har mann og to barn på 9 år og 11 år, og de flyttet nylig til Moss i Østfold etter mange år i Oslo. Opprinnelig så kommer hun fra Trøndelag. For et par år siden fikk hun en ufrivillig pause i livet da kroppen sa stopp. Har begynt å gå med sakte skritt framover igjen, og fokuserer på gleden ved å skape. Elsker gjenbruk og redesign, og har det som livsstil. Drømmer om å leve av kreativitet og formidling.

Be first to comment