Inga og Siljas middagstips: Porsjonspizza

porsjonspizza13Dette er en sikker vinner hjemme hos oss! Jentene setter deig, koker tomatsaus og monterer pizzaen nesten uten innblanding av mamma og pappa. Fordelen er at alle får legge på det fyllet de liker aller best selv. Inga liker best hvit pizza med crème fraïche, Silja vi egentlig ha på så lite som mulig bortsett fra pølser, mamma elsker kraftige oster og smakfull parmaskinke mens pappa stort sett lesser på alt som ligger igjen på fjøla til slutt. ;)

INGREDIENSER PIZZADEIG:
400 g hvetemel
2 dl vann
1/2 pk fersk gjær
2 ss olivenolje
Salt

INGREDIENSER TOMATSAUS:
1 bx (400 g) hakket tomat
3 ss tomatpure
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts sukker
1/2 ts tørr basilikum (ev. 1 ss fersk hakket basilikum)
1/2 ts tørr oregano (ev. 1 ss fersk hakket oregano)

Siljas favorittfyll:
Tomatsaus
Jarlsberg
Grillpølse i biter
Salami
Parmesan

Ingas favorittfyll:
3 ss Crème fraîche
Jarlsberg
Salisiccia
Grillpølse i biter
Mais
Fersk mozarella
Parmesan

Mammas favorittfyll:
Tomatsaus
Jarlsberg
Fersk mozarella
Parmesan
Parmaskinke
Rødløk
Kalamataoliven
Ruccolasalat (has på etter at pizzaen kommer ut av ovnen)

Pappas favorittfyll:
Tomatsaus
Jarlsberg
Fersk mozarella
Parmesan
Salami
Salisiccia
Parmaskinke
Paprika
Rødløk

SLIK GJØR DU:
1. Mål opp 2 dl vann. For at gjæren skal få deigen til å heve best mulig skal vannet være ca 37 grader. Vannet skal verken kjennes varmt eller kaldt mot huden, da har det riktig temperatur. Smuldre inn gjæren og rør sammen.
2. Ha hvetemelet i en stor bolle sammen med olivenolje, salt og vann, og rør sammen. Virker deigen tørr kan du ha i litt mer vann.
3. Ha litt hvetemel på bordet og kna melblandingen sammen til en myk og fin deig.
4. Ha deigen tilbake i bollen, trekk over plastfolie og sett den til heving i ca 30 minutter eller til deigen har doblet størrelsen sin. Et lunt sted kan være under dyna i senga eller på badegulvet med et håndkle over.
5. Mens deigen hever lager du tomatsaus. Ha alle ingrediensene i en gryte, og kok opp. La sausen småkoke i ca 20 minutter, rør nå og da. Smak på sausen og krydre ev. litt mer om du synes det trengs.
6. Finn fram og del opp ingrediensene dere vil ha på pizzaen deres og rasp osten klar. Sett stekeovnen på høyeste varme (det er ca. 280 grader på min ovn).
7. Når deigen har hevet ferdig tar du den ut av bollen og knar den litt før du deler den i fire like store deler. La alle kjevle ut sin egen leiv. (Silja foretrekker hjertepizza, mamma vil ha den syyyyltynn og pappa vil ha en litt tykk variant og stjeler litt av mammas deig…). Vi lager pizzaene litt avlange for å få plass til to stykker på hver stekeplate.
8. Legg pizzaene på stekeplata med bakepapir under. Smør på saus, ha på osten, deretter fyllet du vil ha og rasp til slutt over litt parmesan. Da blir osten sprø og gyllen på toppen når den stekes.
9. Stek pizzaen til osten er gylden på toppen, ca 6-8 minutter alt etter hvor tykk bunnen er.
10. Jeg liker litt frisk ruccolasalat på toppen, pappa og Inga liker hvitløksdressing (hvis det er noe vi har husket å lage) og Silja, hun vi gjerne ha litt ketchup på sin pizza (jada, oppå tomatsausen…).

Klart for familiekveld!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment