DIY: Makramé planteoppheng

IMG_6642Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage min egen makramé plantehenger. På mine daglige turer inne på Pinterest har jeg sett bare mer og mer av de. Det er tydelig at makramé har fått en ny vår. Så har du makramé lagret på loft og kjeller, er tiden kommet for å henge de opp igjen.

I gamledager lånte jeg gjerne hobbybøker på bibliotektet og hadde de ved siden av meg mens jeg lagde noe. Idag søker man gjerne på internett etter beskrivelse, og sitter med maskinen ved siden av seg når man kreerer. Du kan lese hele den engelske beskrivelsen vi brukte, ved å følge linken inn til Britt + CO. Her vil du også finne veldig grundige steg-for-steg bilder. Jeg gjengir den på norsk her hos Myldre.

Klipp gjerne opp noen gamle t-skjorter, gensere eller sengetøy. Du kan bruke f.eks en lampekuppel istedenfor blomsterkuppel. Siden den skal henge, trenger den ikke å være flat under.

DU TRENGER:
Stoff
Blomsterpotte
Målebånd
Krok til oppheng
Saks

SLIK GJØR DU:
1. Klipp opp stoffet i remser på rundt 2 cm.
2. Lengdene mine ble 1.5 meter. Tilpass lengden i forhold til hvor de skal henge.
3. Klipp opp 8 remser.
4. Rull remsene på kortsiden (dette ser du tydelig på den engelske versjonen når du følger link).
5. Knyt alle 8 delene sammen i den ene enden, ca 4-5 cm fra enden. Du bare justerer resultatet til du får det slik du ønsker.
6. Del opp remsene i grupper på 2 og 2 par, og lag en knute i hvert par ca 3-4 cm fra den opprinnelige knuten.
7. Del igjen inn i to og to par. Denne gangen med nye partnere. Lag en knute i hvert par ca 2 cm fra den forrige knuten.
8. Gjenta denne prosessen en tredje gang og knyt nye knuter i nye par ca 2 cm fra siste knuter.
9. Putt blomsterpotten oppi makrameopphenget og tilpass størrelsen ved hjelp av å justere knutene.
10. Knyt alle 8 remsene sammen i toppen.
11. Heng opp en plante eller putt noen blomster i din nye makrame plantehenger.
12. Fest makrame`et i en krok der du ønsker å henge planteopphenget.

Det ferdige makramé-opphenget henger nå hos en lokal franchise malebutikk, Thu og Johansen AS som inspirasjon til kunder som er innom. :)

Er utdannet Bachelor tegnspråktolk og har jobbet i mange år som oversetter. Hun har mann og to barn på 9 år og 11 år, og de flyttet nylig til Moss i Østfold etter mange år i Oslo. Opprinnelig så kommer hun fra Trøndelag. For et par år siden fikk hun en ufrivillig pause i livet da kroppen sa stopp. Har begynt å gå med sakte skritt framover igjen, og fokuserer på gleden ved å skape. Elsker gjenbruk og redesign, og har det som livsstil. Drømmer om å leve av kreativitet og formidling.

Be first to comment