Kokossuppe med kongereker

Thaisuppe3Kokos, kongereker og karri – what´s not to love?! Dette er en smakfull og litt eksotisk hverdagsmiddag, og den er rask å lage. Totalt bruker jeg den tiden det tar å koke ris på å lage hele middagen, det vil si omlag 25 minutter fra start til vi sitter ved bordet og koser oss. Den er så enkel å lage at ungene godt kunne laget den, men denne gangen er det mor som står bak grytene. ;)

Ingredienser:
2 kopper ris
3,5 kopper vann
1/2 ts salt
25-30 bærekraftige kongereker
1 boks kokosmelk
2 dl fløte
2 dl vann
2 ss rapsolje
3 vårløk
1 kinesisk hvitløk
2-3 cm ingefær
12-15 sukkererter
1 rød paprika
2-4 ts rød karripasta (du kan ha i mer mot slutten av koketiden om du vil)
2 ts brunt sukker eller palmesukker
1 lime
Ferskt eller hermetisk sitrongress
Fersk koriander
Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:
1. Kok opp vann med 1/2 ts salt, og ha i risen. Skru ned varmen og la det trekke i ca 20 minutter.
2. Rasp ingefær og hvitløk, og skjær opp vårløk i små biter. Spar det grønne fra vårløken til pynt. Surr ingefær, hvitløk, vårløk og sitrongress sammen med oljen i en gryte.
3. Del opp paprika og sukkererter i passende biter og ha dem i gryten sammen med krydrene.
4. Ha i karripastaen og rør godt rundt.
5. Vask limen og rasp det ytterste grønne skallet i gryten, press også i saften av limen i gryten og legg båtene oppi sammen med brunt sukker, kokosmelk, fløte og vann. Kok opp.
6. Rens og vask kongerekene og tørk dem godt. Ha dem i gryten sammen med litt fersk, hakket koriander. La det trekke i 8-10 minutter.
7. Ta ut limebåtene og sitrongresset før servering.
8. Ha noen skjeer ris i en bolle, hell suppe over og strø over fersk koriander og finhakket vårløk. Servér!

Nam, nam, nam!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment