Ingas middagstips: Lun pastasalat med kylling

Kyllingsalat2Dette er en av Ingas absolutte middagsfavoritter, og når 10-åringen lager middag selv er det ikke rent sjelden at denne deilige pastasalaten havner på bordet. Sausen er basert på Heinz sin kjempegode Curry Mango Saus, noe som gjør at du lager hele salaten på 1-2-3. Og når alle skal avgårde på trening og aktiviterer på ettermiddagen passer det utmerket. Blir det mot formodning litt igjen spiser vi den kald som kveldskos. :)

Oppskriften er tilpasset to store og to små.

INGREDIENSER:
4-500 g tørr fullkornspasta (penne eller fusilli passer fint)
4-500 g kyllingfilet
1 broccoli
2-3 vårløk
12-15 sjampinjonger
1 boks creme fraiche
1/2 fl Heinz Curry Mango Saus
Olivenolje til steking
Salt og pepper

SLIK GJØR DU:
1. Sett på en stor gryte med rikelig med vann, og litt salt, på kok til pastaen.
2. Skjær opp kyllingfilet, broccoli, vårløk og sopp i passende biter.
3. Ha pastaen i gryten med vann og la det småkoke. Ha broccolien i vannet sammen med pastaen de siste to minuttene av koketiden.
4. Stek kyllingfilet i en panne med litt olivenolje. Ha sopp og løk i pannen sammen med kyllingen mot slutten av steketiden og stek alt sammen. Smak til med salt og pepper.
5. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen og ha den tilbake i gryten. Ha også kylling og sopp oppi gryten og hell over creme fraiche og Curry Mango Saus. Salt og pepre etter smak, og ha i litt mer Curry Mango Saus om du synes det trengs.
6. Rør godt om og servér straks!

Verdens enkleste, ikke sant? Og kjempegod!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

2 Comments

 • Reply April 10, 2015

  Marit Andersen Somby

  Denne glede jeg med til å teste ut!

  • Reply April 22, 2015

   Siw Boine

   Falt pastasalaten i smak hos familien, Marit? :D

Legg igjen kommentar