Helsprø hasselnøttkjeks (uten sukker)

Nottekjeks6Innimellom har jeg en del eggehviter til overs etter å ha bakt eller laget saus, og da lager jeg gjerne noen sprø, sukkerfrie nøttekjeks som jeg kan kose med med til kaffen. Du kan bruke hvilke nøtter du vil, eller en miks av ulike varianter. Jeg er glad i hasselnøtter og drypper også litt smeltet sjokolade over kjeksene når de er ferdige.

Ca 9 stk.

INGREDIENSER:
3 eggehviter
en klype salt
1/2 ts hvitvinseddik
2 dl sukrin gold
2 – 3 dl hasselnøtter
50 g 70 % sjokolade
20 g smør

SLIK GJØR DU:
1: Stivpisk eggehvitene sammen med en klype salt.
2: Vend forsiktig inn hvitvinseddik, sukrin og ca 2 dl finhakkede hasselnøtter. Nøttene kan du hakke for hånd, eller kjøre i en blender.
3: Bruk en spiseskje til å legge passelig store topper av blandingen på et bakepapirkledt stekebrett, og strø over grovhakkede hasselnøtter.
4: Stek kjeksene på 175 grader i 25 minutter. La dem avkjøles, gjerne på rist.
5: Smelt smøret (i panne eller mikrobølgeovn) og rør inn sjokloladen. Smelter den ikke helt kan du varme blandingen opp litt til sjokoladen er helt smeltet.
6: Ringle sjokoladen over kjeksene og sett til avkjøling, gjerne i kjøleskapet. Oppbevar i lukket boks, da holder kjeksen seg sprø lenger.

Kjempegodt med en kopp kaffe eller te ved siden av. :)

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment