DIY: Barberskum + konditorfarge = Påskefint!

paskeegg12Dette var sååå gøy! Vi har griset og sølt og kost oss i timesvis med barberskum, konditorfarge og utblåste egg. Jentene syntes det var superstas å kunne grise og blande farger og kjenne på barberskummet, og vi fikk masse nye ideer underveis så dette skal vi gjøre igjen.

Denne aktiviteten passer for småttiser helt ned i 1-2-årsalderen, så lenge voksne passer på at barberskummet havner på eggene og ikke i munnen. Mine er i alderen 8-11, og syntes det var kjempegøy å få lov å grise litt!

Du trenger:
Egg
Fystikker
Tråd
Nål
Tynn pinne
Barberskum
Konditorfarge
Evt. tykke tegneark og en linjal

Paskeegg_Trinnfortrinn

Slik gjør du:
1. Hold egget støtt i hånden, og bruk en nål til å stikke flere små hull i den ene enden. Fjern skallet innefor de små hullene slik at du får et litt større hull, og gjenta på andre siden.
2. Bruk en tynn pinne til å stikke hull på plommen og røre litt rundt inni egget. Da blir det lettere å blåse ut innmaten.
3. Sett munnen over det ene hullet og blås alt du kan nedover. Sørg for å ha en bolle under egget slik at innmaten kommer ned i bollen. (Eggene kan du bruke til å bake denne deilige sjokoladekaken) Når eggene er tomme legger du dem til sides mens du forbereder “malingen”.
4. og 5. Spray barberskum ned i en vid form eller et fat med høye kanter. Glatt ut med en skje, eller bruk fingrene.
6. Drypp konditorfarge oppå barberskummet. Ikke vær beskjeden, det trengs mye farge! For ikke å ende opp med gusjebrunt skum er det lurt å bruke beslektede farger som rør/oransje/gul i en form, og grønt/blått/turkis i en annen.
7. Rør lett i skummet slik at fargene blander seg.
8.
Rull eggene i skummet med fingrene – det er nå det blir gøy!
9.
Legg eggene, med barberskum på i en form. Her skal de ligge over natten så fargene får trekke godt inn. Dagen etter tørker du eggene med papir. Ikke vask med vann, da kan noe av fargen bli borte.
10. Når eggene er klare finner du fram fyrstikker, saks og tråd. Klipp fystikkene i to (ta vekk svovelen først) og knytt en tråd rundt midten av hver lille pinne.
11. Stikk pinnen med tråden igjennom et av hullene i egget. Pass på at løkken blir igjen på utsiden av egget.
12.
Nå er egget klart til å henges opp. :)

Da vi var ferdige med eggene hadde vi fortsatt masse barberskum igjen i morsomme farger, og vi kunne jo ikke bare kaste det, kunne vi vel? Vi hentet fram papir og eksperimenterte med å lage bilder, og det ble riktig så stilig!

Paskeegg_papir_Trinnfortrinn
Slik gjør du:
1. Bruk litt tykt tegnepapir og legg det flatt ned på barberskummet. Trykk det ned slik at det kommer maling på hele arket.
2. Trekk arket forsiktig opp og legg det oppå et større ark med barberskum-siden opp.
3. Bruk en linjal til å stryke barberskummet forsiktig av arket fra den ene enden og over mot den andre enden. Se så lekkert mønster det blir!
4. og 5. Sørg for at alt barberskummet er tørket bort fra kantene og legg det til tørk på en rist.
6. Klart for innramming!

God påske! :)

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

1 Comment

  • Reply April 1, 2015

    Ingrid E

    Så stilig! Gleder meg til å prøve :)

Legg igjen kommentar