Uslåelig sjokoladeskuff!

DSC_0048Skal jeg være helt ærlig så synes jeg ofte skuffekaker er en skuffelse (no pun intended ;). Alltid litt tørre, litt smakløse og litt for “enkle”. Men det var helt til jeg i et bursdagsselskap for noen år siden fikk smake verdens beste sjokoladekake. Jeg tuller ikke, og jeg overdriver ikke!

Min gode venninne var enkel å be, og delte gjerne oppskriften med meg. Hun kom med et lefsete kakebilag moren hennes hadde tatt vare på fra et gammelt Allers i noen-og-søtti, og jeg fikk skrevet av oppskriften. Nå er dette den raske go-to-kaka når jeg skal bake til bursdager, dugnader og helgebesøk og jeg anbefaler den varmt videre. Den er saftig og smakfull, og glasuren… himmelsk! Du kommer til å elske den!

PS: Den er så enkel å lage at ungene har begynt å bake den helt selv her i huset. :)

INGREDIENSER:
400 g smør
4,5 dl vann
6 ss bakekakao
9 dl sukker
1 ts salt
2 ts natron
9 dl hvetemel
5 egg

GLASUR:
250 g smør
250 g melis
3 ss bakekakao
1 egg
Kakepynt, f.eks: strøssel, raspet sjokolade, kokos eller melisdryss.

SLIK GJØR DU:
1.
Finn fram ingrediensene. Smøret til glasuren skal være mykt så det setter du ut på benken i god tid. Sett ovnen på 180 grader.
2. Ha vann og smør i gryta og kok opp. Når alt smøret er smeltet tar du gryta av ovnen og setter den på en gryteunderlag.
3. Ha i sukkeret og la det løse seg opp i det varme vannet. Ha deretter i kakao, salt, natron og hvetemel og visp godt.
4. Visp inn ett og ett egg. Røra kan oppleves seig og klumpete, men når det siste egget er rørt inn skal røra være jevn og fin og klar for langpanna.
5. Ha bakepapir i bunnen av en langpanne og hell røra oppi. Stekes på 180 grader i 30 – 40 minutter. Hvor lenge den skal stå kommer an på hvor stor panne du har. Flatere kaker tar kortere tid enn høye.
6. Sjekk kaka etter ca 30 minutter ved å stikke en trepinne i midten av kaka. Henger det røre fast på pinnen må kaka steke mer. Ta kaka ut av ovnen når trepinnen du tester med kommer ren ut igjen når du stikker den i kaka. Sett til avkjøling.
7. Lag glasur ved å piske sammen mykt smør og melis. Blandingen skal bli helt klumpefri, så det er viktig at smøret er mykt nok. Er det fortsatt kaldt kan du kjøre smøret noen sekunder i mikrobølgeovnen. Da blir det raskt mykt og smidig.
8. Visp inn bakekakao i glasuren.
9. Knus egget i en bolle og ta vekk hinner/strenger. Visp egget og pisk det inn i glasuren.
10. Hvelv kaka ut av formen og ta vekk bakepapiret. Legg kaka på et fat, eller tilbake i formen. Smør glasuren over kaka når kaka er avkjølt. Pynt med kakestrøssel eller annen pynt du liker.

Kos deg med verdens beste sjokoladekake, denne skuffer garantert ikke!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

4 Comments

 • Reply February 12, 2015

  Ingrid E

  Åh, gleder meg veldig til å prøve denne!

  • Reply March 2, 2015

   Siw Boine

   Det er bare å glede seg! Eller du har kanskje prøvd den allerede? Si gjerne ifra om den faller i smak (selv om vi kan garantere at den gjør det). ;)

   • Reply April 10, 2015

    Marit Andersen Somby

    Har bakt denne to ganger i det siste og skal bake den igjen i dag, til barnebursdag i morgen. Jeg kan skrive under på at den er kjempegod! En annen god ting er at kaka holder seg godt i mange dager.

    • Reply October 6, 2015

     Siw Boine

     Herlig, Marit! Den er blitt så pop her, at når det er fotball-dugnad for jentene så spørres det etter den i kiosken! ;D

Legg igjen kommentar