DIY: Nytt bord i “ekte” marmor

IMG_4385Hvis du har fulgt meg på blogg eller instagram, vet du at jeg elsker prosjekter som tar kort tid å gjennomføre. Instant DIY, kaller jeg det. Poenget er at det skal gå fort, og allikevel se bra ut.

Her får du et eksempel på hva jeg mener. Dette prosjektet tar under en halvtime å gjennomføre, etter du har skaffet det du trenger.

Bordet vårt hadde fått noen riper på overflaten, og var ikke like pent som tidligere. Jeg ønsket å fornye det for en rimelig penge. Flaks for meg at jeg hadde litt kontaktpapir liggende. Dermed satte jeg igang. Jeg brukte et marmorliknede kontaktpapir. Du bruker det mønsteret du liker.

Du trenger:
Saks
Kontaktpapir
Bord

Marmorbord_TFT_6ruter

Slik gjør du:
1:
Legg kontaktpapiret oppå bordet og legg til et par cm utenfor kanten.

2: Jeg tok av hele kontaktpapiret med en gang. Hvis du synes det er bedre å ta av litt og litt mens du limer det på bordet, gjør du det.

3: Lim kontaktpapiret på bordet, og pass på å gni ut luftbobler underveis. Press fingeren frem og tilbake over kontaktpapiret oppå bordet, mens du samtidig drar av baksiden.

4: Når du har fjernet hele baksiden, tar du et par runder med håndflaten over bordet for å være sikker på at du har fått ut alle luftboblene.

5: Bruk en saks og klipp helt inntil kanten. Slik at fjerner du det ekstra papiret som står ut fra bordet (for meg var dette lettere enn å legge papiret over kanten og under bordet).

6: Gratulerer, du har fått et ”nytt” bord!

Er utdannet Bachelor tegnspråktolk og har jobbet i mange år som oversetter. Hun har mann og to barn på 9 år og 11 år, og de flyttet nylig til Moss i Østfold etter mange år i Oslo. Opprinnelig så kommer hun fra Trøndelag. For et par år siden fikk hun en ufrivillig pause i livet da kroppen sa stopp. Har begynt å gå med sakte skritt framover igjen, og fokuserer på gleden ved å skape. Elsker gjenbruk og redesign, og har det som livsstil. Drømmer om å leve av kreativitet og formidling.

2 Comments

Legg igjen kommentar