Ingas middagstips: Fisk med smak av Italia

ItaliaTorsk3‘Mmm! Mamma, dette lukter Italia!’ – 10-åringen velger ofte fisk når hun skal lage middag, og denne gangen er det torsk og pesto som står på menyen. Pestoen gir masse smak til fisken, og grønnsakene holder seg sprø og smakfulle i ovnen. En super fiskemiddag som absolutt faller i smak hos jentene (og mamma og pappa).

4-5 porsjoner

Ingredienser:
7-800 g torskefilet (det går helt fint å bruke frossen torsk)
1 broccoli
1 gul løk
1/2 hvitløk
ca 20 cherrytomater
1 paprika
2 gulrøtter
1 lite glass pesto
Olivenolje
Chilipulver
Salt
Pepper
Parmesan

Slik gjør du:
1: Kutt alle grønnsakene i biter og legg dem i bunnen av en ildfast form. Krydre med salt, pepper og chilipulver og hell over litt olivenolje. Bland alt sammen. Vi liker at grønnsakene holder seg sprø, hvis du vil ha mykere grønnsaker kan du steke dem 10 minutter i ovnen før du legger på fisken.
2: Legg fisken oppå grønnsakene og smør et tykt lag pesto på fiskefiletene. Ha litt pesto på grønnsakene også hvis du har mer igjen. Tøm over litt olivenolje, og rasp parmesan over fisken.
3: Stek på 200 grader i 20 – 25 minutter.

Server med fullkornspasta, revet parmesan og gjerne en spiseskje créme fraîche. God middag!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment