DIY: Pannebånd

TFT_Pannebånd2 Her i nord er det kjølige morgener og kaldt på ørene allerede, men jentene mener bestemt at det er altfor tidlig for luer! Etter litt debatt har vi kommet fram til at joda, det er litt tidlig for lue, men også at det er litt kaldt på ørene når de skal ut på sykkelen om morgenen. Løsningen er enkel; pannebånd! Så nå er både jentene og mammaen såre fornøyd.

Det er enkelt å sy egne pannebånd, så disse kommer jeg til å lage mange av i ulike farger. De kan i tillegg brukes på begge sidene, så egentlig har jeg sydd to på en gang. ;)

Du trenger:
Bomullsjersey i to farger (ca 60 x 10 cm av hver)
Sytråd i matchende farge

Panneband_Trinnfortrinn

Slik gjør du:
1: Mål rundt hodet på den du skal lage pannebånd til. Til 10-åringen ble det 54 x 10 cm, til 8-åringen 52 x 8 cm. Du trenger ikke legge til sømmonn i og med at stoffet har strech. Mål opp på stoffet og klipp en remse av hver farge.

2: Legg remsene med rette mot rette og nål fast.

3 og 4: Sy langs hele den ene kanten med en søm som passer til stretch-stoffer. Sy langs den andre kanten også, men her lar du det vare en splitt på ca 2 cm først og sist.

5: Vreng stofftuben du nå har sydd, og damp ut kantene.

6: Legg det innerste stoffets kortside kant i kant og nål fast.

7: Sy fra hjørnet, ned langs kortsiden, over sømmen og til hjørnet av det andre stoffet.

8: Nå skal det se slik ut.

9: Vreng inn sømmen.

10: Brett inn kantene ved hullet og sy en liten rettsom over det.

11: Damp hele pannebåndet, og sørg for at kantene ser pene ut.

12: Ferdig pannebånd, klar for tur!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment