DIY: Gresselige gresskar!

IIIIK!» er reaksjonen vi håper på når ungene kommer opp til huset for å spørre om «knask eller knep» på Halloween. Vi synes Halloweenfeiring er kjempegøy, og det er noe barna virkelig ser fram til når høsten begynner å bli mørk og lang og det enda er lenge å vente til jul. Skal du gjøre Halloween ordentlig, så må du skjære ut dine egne gresskar, og det viste seg å være mye enklere enn først antatt. Og igjen; kjempegøy for barna å være med på!

DU TRENGER:
Gresskar
Skarp kniv, gjerne en tynn filetkniv
Ev. tannpirkere
Ev. Drill

SLIK GJØR DU:
1. Du må ha av toppen på gresskaret, og det blir stiligst om du skjærer sikksakk øverst langs toppen.

2. Løft av topplokket når du har skjært rundt hele, og skrap ut all innmaten. Det er viktig at du får ut alt av innmat slik at gresskaret ikke begynner å lukte, også det som sitter fast på «lokket». Frøene kan du rense, tørke/riste i panna og bruke i bakverk eller salater.

3. Tegn fjes med tusj eller blyant utenpå gresskaret.

4. Skjær ut øyne, nese og munn med en skarp kniv. Her er det nok best at de voksne trår til, for det kan være litt vanskelig. Har du små hull som f.eks nesebor som skjal skjæres ut kan det være en ide å bruke drillen istedenfor.

5. Lag tenner av avskjæret som du fester i gresskarmunnen med tannpirkere. Vil du at gresskaret skal lukte ekstra godt kan du strø litt muskat, kanel eller anis på lokket før du setter det på igjen.

6. Tenn noen telys og sett inni gresskaret, og sett det ut til skrekk og advarsel!

Torunn designer vakre ting på tekstil, vegg, papir og web. Hun bor sammen med mann og to herlige døtre i mormors gamle hus, som hun fyller med kunst, hatter, venner og latter. Torunn har lyst til å lage mange forskjellige ting, så derfor gjør hun det. Du finner putene, kjolene og skjerfene hun lager på burgunder.no. Tegneserien kommer snart, håper hun, men akkurat nå er det for få timer i døgnet. Det er kanskje det tristeste med Torunns liv; ingen tid til onlinespill. Men hun skal jo bli pensjonist på et tidspunkt også.

Be first to comment