Siws magiske moussaka

Moussaka1Når jeg lager denne moussakaen lager jeg alltid en diger form, for jeg vil ha nok til både middag, kveldsmat og lunsj dagen etterpå. ;) Det som er så fint med denne retten er at jeg kan tømme grønnsaksskuffen for den halve paprikaen, de litt myke tomatene og løken som ble igjen fra forrige middag, her er det bare å fylle på med det du har i kjølelskapet. Perfekt restemat med andre ord!

4 – 6 porsjoner

Ingredienser:
(Varier med det du har i kjøleskapet, dette er det jeg hadde i sist jeg lagde moussaka.)
800 g kjøttdeig
2 hele auberginer
2 små gulrøtter
1,5 løk
4 – 500 g hakket tomat (1 boks eller pakke)
2 ss tomatpure
2 dl fløte
1 hvitløk
1 chili uten frø
2-3 ss olje
3-4 ss smør
2 ts oregano
Hvitløkskrydder (Jeg er veldig glad i Santa Marias Roasted garlic & pepper)
Salt
Pepper

Ingredienser ostetopping:
3 egg
1 pk majones
2,5 kopper revet ost
Litt ekstra ost til toppen

Slik gjør du:
1:
Del auberginene i skiver. Stek skivene på begge sider i smør. Krydre med salt, pepper og hvitløkskrydder underveis. Legg de stekte auberginene til sides.
2: Finhakk gulrot, løk, hvitløk og chili (og evt andre grønnsaker du vil bruke). Stek alt sammen med litt salt, pepper og hvitløkskrydder. Ha det over i en gryte.
3: Stek kjøttdeig i to runder sammen med olje, salt, pepper og oregano og ha det over i gryta.
4: Tilsett tomatpure, de hakkede tomatene og fløten, og kok opp.
5: Finn fram en stor ildfast form og legg auberginene og kjøttsausen lagvis i formen.
6: Pisk sammen eggene og majonesen og tilsett osten. Du kan bruke de fleste typer ost, bare rasp osten og bland alt sammen. Har du litt fetaost i kjøleskapet er det også veldig godt å ha i sausen.
7: Smør ostesausen i et jevnt lag utover moussakaen og strø på litt ekstra ost på toppen. (Du kan velge bort ostesausen og bare strø revet ost over moussakaen om du foretrekker det.)
8: Stek på 200 grader i 10 – 15 minutter til osten er gylden. Jeg pleier å skru på grillen de siste minuttene, da blir osten ekstra sprø og god. :)

Server med en frisk salat med fetaost og oliven. Vel bekomme!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment