Raskt og enkelt: Coq au vin blanc

CoqauvinblancJeg har alltid trodd at en god coq au vin praktisk talt tar dager å lage, men der tok jeg sannelig feil. Jeg har lært meg å lage denne kyllingretten med hvitvin på under en time, og den smaker som om den har putret i timesvis! Du bruker de kyllingstykkene du er glad i, mest smak blir det med gode lårstykker synes jeg.

4 – 6 porsjoner

Ingredienser gryte:
6-8 kyllinglår
6 sjalottløk
200 g sopp
2 dl kyllingkraft
5 dl tørr hvitvin
2 ss olivenolje
2 ss mør
En kvast fersk timian (eller to ts tørket)
Salt
Pepper

Ingredienser sellerirotmos:
1 – 1,5 kg sellerirot
1 l melk
Vann
Salt
Pepper
Smør

Sik gjør du:
Du kan velge å beine ut kyllinglårene om du vil det, men du kan også bruke dem hele. Det gir mer smak til kjøttet, men du må koke gryta noen minutter ekstra om du ikke beiner ut kyllingen.

1: Brun kyllinglårene i en stekepanne i et par ss olje. Legg dem over i en gryte når de har fått farge på alle sidene.
2: Finhakk sjalottløken og stek den i litt smør før du har den over i gryta.
3: Hell på kyllingkraft og hvitvin og la gryta småkoke i ca 30 minutter.
4: Skrell sellerirøttene, og del dem opp i terningstore biter. Kok selleriroten mør i melk. Hvis melken ikke dekker helt fyller du på med litt vann.
5: Del soppen i biter og stek i smør sammen med salt og pepper etter smak.
6: Ha soppen over i gryta og hell på fløten. Småkok i ca 10 minutter, så er gryta klar til servering. Sjekk alltid at kyllingen er kokt helt inntil beinet før du serverer.
7: Sil melken av selleriroten og mos den sammen med salt, pepper og smør etter smak.

Serveres med godt brød og et glass hvitvin.

Kos dere med maten!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment