Profil: Sofie Johansson

jag_gar_tygrullar_2625x1750pxVi er hodestups forelsket i designene til Sofie Johansson, og ble nysgjerrig på designeren bak disse vakre uttrykkene.

Hvem er du og hva driver du med?

Jag heter Sofie Johansson och är verksam som produkt- och mönsterformgivare.  Jag driver mitt företag Sofie Form AB som ligger i Linköping i Sverige.

Hvordan ser en typisk dag ut i ditt liv?
Oj, väldigt olika..  Jag kanske till exempel sköter bokföring, funderar över produktdesign,  målar eller fotograferar,  beställer material eller har kundmöten.  Det är väldigt varierande och oftast väljer jag att göra det som för tillfället känns viktigast att prioritera.

Når trives du aller best?
När jag får arbeta kreativt med färg, form och komposition!  Till exempel: fotografera, måla, trycka, skissa med kol/blyerts, göra bild/foto-material, arbeta tredimensionellt med skulptur eller med rum – då känner jag att jag är på rätt plats och glömmer oftast bort allt runt omkring, är helt fokuserad på det jag vill åstadkomma!

Hvilke fordeler/gleder ser du i å være din egen arbeidsgiver/drive egen bedrift?
Att jag kan arbeta med något som jag verkligen brinner för, som engagerar mig mycket.  Och att jag kan göra det på mitt eget sätt fullt ut även om det givetvis oftast finns kompromisser också att rätta sig efter, till exempel när man närmar sig produktion av produkter.

Hvilke ulemper/bekymringer ser du i å være din egen arbeidsgiver/drive egen bedrift?
Att ständigt känna mer eller mindre oro över hur det kommer att gå för företaget och att det ofta kan vara stressigt och väldigt tidskrävande.

Hva er den største utfordringen du står ovenfor?
Största utmaningen just nu för mig är att klara av att ge mig ut och sälja! Jag är inte så bra på att sälja mina egna saker :(    Är väldigt blyg när det kommer till det.  Funderar mycket över om jag borde försöka hitta någon säljagent eller liknande.

Hva er din viktigste prioritet akkurat nå?
Att bli bättre på att sälja och/eller få tag på säljagent! Annars handlar det mycket om att förbättra de produkter jag har nu och kanske utöka med fler. Jag har också kontakt med ett japanskt företag som vill lansera mitt varumärke där, det känns väldigt roligt och något jag prioriterar högt!

Hva er det beste rådet du har fått (og fulgt)?
Att jag inte kan göra eller vara bra på allt själv.  Det är något jag försöker tänka på när det känns lite jobbigt och stressigt att ha eget företag.  Att ta råd och hjälp av andra människor.

Hva står øverst på ønskelista di?
Just nu önskar jag att jag fick något mer tid för vila och balans, har haft lite väl mycket att göra på sistone..

Har du noen favoritter og inspirasjonskilder du vil dele med oss?
Min inspiration kommer oftast från upplevelser i naturen.  Jag fotograferar mycket när jag är ute, jag har märkt att det är ett bra sätt för mig att “spara” det som inspirerar mig.


 

Sofie Form
Sofie Form Nettbutikk
Instagram: sofieform

 

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

1 Comment

  • Reply September 5, 2014

    Unni

    Spennende å lese om Sofie Form og bli kjent med både produktene og designeren!

Legg igjen kommentar