Lekker laksesalat

Når jeg ikke vet hva jeg har lyst på til middag prøver jeg alltid å finne på noe godt med fisk. Det som ofte skjer er at jeg ender med verdens enkleste og beste laksesalat full av deilige grønnsaker og fersk fisk. Denne salaten er laget med rå laks, men du kan steke lakseterningene noen minutter på pannen om du foretrekker det. Oppskriften er tilpasset en sulten person, tilpass selv etter hvor mange som skal spise og om det er lunsj eller middag.

INGREDIENSER:
200 g fersk Salmalaks, backloin (ryggfilet) er best når laksen skal spises rå
Et par gode håndfuller med salat etter eget ønske, gjerne hjertesalat, lollo og ruccola
1-2 vårløk
En håndfull sukkererter
En halv mango
En avokado
Fersk koriander etter smak
Pinjekjerner
Syltet ingefær (kan sløyfes)

MARINADE:
1/2 dl japansk soyasaus
Wasabi etter smak

SLIK GJØR DU:
1: Lag marinade i en skål ved å røre sammen soyasaus og wasabi. Skjær laksen i terninger og ha den i skålen. Rør rundt slik at alle laksebitene dekkes av marinade.
2: Vask og riv opp salaten og mesteparten av korianderen og dandér utover et fat.
3: Kutt opp sukkererter, mango og avokado og legg oppå salaten. Jeg legger sukkerertene i kaldt vann litt før de skal brukes, da blir de ekstra sprø og saftige.
4: Legg laksen over salaten og hell over marinaden fisken har ligget i.
5: Kutt opp vårløk og strø over laksen.
6: Rist pinjekjerner raskt i en tørr stekepanne til de er gyldne. Ha pinjekjernene over salaten, pynt med resten av korianderen, og servér med syltet ingefær ved siden av.

Denne nyter du med et glass tørr hvitvin eller et lyst øl ved siden av. Kos deg!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment