DIY: Herlige hårbånd – Gratis mønster!

Harband_TFT1.jpg Fjong på håret med hjemmesydd hårbånd!
Jeg har en forkjærlighet for 50-tallsstilen, og skulle gjerne sett mine to jenter med swingkjoler, små strømper i skoene og cardigans over skuldrene, men det vil de jo ikke være med på… Men et supersøtt retro hårbånd, se det falt i smak! Selv om det er litt mer mammas stil enn jentenes blir det faktisk brukt. Veldig enkelt å sy, og veldig lekkert å matche med det riktige antrekket. :)

Har du noen fine stoffrester å bruke opp er dette et perfekt lite prosjekt. Du kan sy sammen flere stykker stoff til en remse, eller bruke ulike stoffer på for- og bakside. Da er det bare å snu hårbåndet når du vil ha en liten forandring.

Du trenger:

Bomullsstoff, ca 90 x 8 cm remse
Sytråd

Last ned PDF med mønster her!

Harband_Trinnfortrinn2
Slik gjør du:
1:
Print ut mønsteret, klipp ut de to delene og tape sammen der mønsterdelene er markert med A. Brett stoffet dobbelt og legg mønsteret på stoffet med markeringen “Brett” mot bretten i stoffet. Nål mønsteret fast med noen knappenåler og klipp ut. Klipp ut to like deler til hvert hårbånd. Du kan gjerne bruke ulike stoffer til for- og bakside.

2: Ta de to delene du har klippet ut og legg dem med rettside mot rettside. Nål dem sammen med knappenåler.

3: Marker en åpning med to nåler på hver side. Åpningen skal være omlag 10 cm bred. Her skal du ikke sy, denne åpningen skal brukes til å vrenge stoffet igjennom etterpå.

4: Sy en runde rundt kanten med sikksakksøm, og deretter en runde med rettsøm like innenfor sikksakksømmen. Husk at du ikke skal sy over åpningen.

5: Vreng stoffet slik at rettsiden kommer ut. Bruk en tykk strikkepinne el.l. som hjelp for å få alle kantene pene.

6: Stryk over båndet med strykejern slik at alle kantene blir pene. Brett inn kantene i åpningen før du stryker over.

7: Sy langs hele kanten med rettsøm, også over åpningen i kanten.

8 og 9: Nå er båndet klart til bruk, knyt det rundt hodet med en snasen liten dobbeltknute. :)

 

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment