DIY: Nålepute på farten

Dette var en idé jeg fikk en gang jeg i hui og hast skulle pakke ned masse sysaker, inkludert nål og tråd. Nålene ble liksom ikke liggende trygt uansett hvordan jeg pakket dem. Jeg tullet til slutt sammen en stoffbit med noe fyllvat inni, stappet det oppi et glass, og følte meg veldig smart. Her er en enkel veiledning på hvordan du lager en praktisk nålepute i glass – enten til reisen, eller for å oppbevare nålene litt mindre tilgjengelig for barn. (En litt mindre huioghast-versjon enn den første jeg lagde, riktignok – litt pent skal det jo også være ;)

Du trenger:

– Lite glass
– Stoff
– Vatt til fyll
– Nål og tråd
– Flytende lim
– Evt. spraymaling

trinnfortrinn

Slik gjør du:

1. Klipp ut en rund stoffbit som har ca dobbelt så stor diameter som glasset. (Her har jeg klippet ut stoff med diameter 12,5 cm til et glass med 6 cm diameter.

2. Sy tråklesting rundt hele sirkelen.

3. Fyll med vatt.

4. Snurp igjen og fest tråden.

5. Hell lim ned i glasset så det dekker bunnen, og press nåleputen ned mot limet til det er tørt nok til at nåleputen holder seg der.

For å gjøre glasset litt ekstra fint, har jeg også sprayet lokket med blå lakk, som matcher stoffet.

Nå er det bare å fylle med nåler, og ta med det nåleglasset hvor som helst!

Ida er spontansyer, knappesamler og tekstilentusiast. Hun har over 50 hyllemeter med tekstiler, på et eller svært så velfylt hobbyrom. Ida er utdannet innen sånn derre EDB, og skulle egentlig vært IT-konsulent, men har lagt det på hylla til fordel for symaskin, ambolt og stiftepistol. Hun bruker uforholdsmessig mye tid på loppemarkeder, noe hus og hjem drar stor nytte av (og mannen noen ganger fortviler over).

Be first to comment