Deilig Eplekake (helt uten sukker)

Eplekake1Jeg har blitt en sånn mamma som gjerne baker noe godt til helgen, og denne eplekaka har jeg laget ofte og fått masse skryt for. Det jeg ikke forteller noen før de har forsynt seg med det andre stykket, er at kaka er helt sukkerfri! :) Den har heller ikke vanlig hvetemel og kan derfor spises av  glutenallergikere og folk som følger et lavkarbo-kosthold. Også er den skikkelig god når den serveres lunken med en dæsj krem eller is ved siden av. Nam!

INGREDIENSER:
4 egg
50 g Sukrin Gold*
2 ts Natrena flytende søtningsmiddel
100 g creme fraiche
2 ss rapsolje
1 dl vann
50 g mandelmel**
50 g kokosmel
30 g kruskakli
30 – 50 g valnøtter (kan sløyfes)
1/2 ts vaniljefrø (Du kan bruke fersk eller tørket vanilje, evt. 10-12 dråper vaniljeessens)
2 ts bakepulver
1 ts kanel
100 g Lerum eplesyltetøy uten tilsatt sukker

TOPPING:
150 g syrlige epler (ferdig renset)
1-2 ss Sukrin Gold
1 god klatt smør
50 g valnøtter

KREM:
1 pk fløte
10 – 12 dråper vaniljeessens
4 ts Sukrin melis (eller annet søtstoff etter smak)

SLIK GJØR DU:
1:
Begynn med toppingen; Skrell eplene og del dem i terninger. Ha dem i en stekepanne sammen med smør, valnøtter og Sukrin Gold, og stek på middels varme til de er gyldne. Sett eplene til sides mens du lager resten av kaken.
2:
Pisk eggene til de er luftige og tilsett deretter sukrin, søtstoff, crem fraiche, rapsolje og vann. Pisk alt sammen. 
3:
Tilsett resten av ingrediensene og rør alt godt sammen.
4:
Ha bakepapir i bunnen av en liten eller medium rund kakeform. Pensle både bunn og kanter med smør før du har kakedeigen oppi forma.
5:
Fordel epletoppingen jevnt ut over deigen i kakeforma. Trykk eplene lett ned i deigen, de skal ikke dekkes av deig men ligge i overflaten. Strø over litt kanel og Sukrin Gold før du setter formen i ovnen.
6:
Stek kaka på 180 grader i ca 35 minutter.
7: Pisk kremen mens du venter på at kaka skal bli ferdig.

Kos dere med deilig eplekake!

*Sukrin er et naturlig søtstoff som kan brukes i matlaging og baking. Les mer om sukrin her.
**Alle ingrediensene finner du i dagligvarebutikken eller din lokale helsekost. Mandelmel kan du også lage selv ved å kjøre hele mandler i en blender eller fooprosessor til de er helt finhakket.

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment