Drømmekake til sommerfesten

Drømmekake har vært en av mine favorittkaker hele livet. Det finnes mange varianter, men akkurat denne er min soleklare favoritt. Den er dessuten veldig grei å ha på lur om det kommer allergikere på besøk, siden den hverken inneholder hvetemel eller melk, som mange kan reagere på. Enkel å lage er den også. :)

Ingredienser:

3 egg
1 eggehvite
1 1/2 dl sukker
50g potetmel
3 ss kakao
2 ts bakepulver

Til kremen:
100g smør
125g melis
2 eggeplommer
2 ts vaniljesukker

Pisk egedosis av egg og sukker, sikt på potetmel, kakao og bakepulver og bland godt.
Dekk en langpanne med smurt bakepapir som brettes opp i hjørnene. Smør røren jevnt utover papiret og stek kaken på 200 grader i 12-15 minutter på nederste rille.
Nå kaken tas ut av ovnen, hvelver du den over på sukret bakepapir. La den ligge der til avkjøling mens du lager kremen.

Krem:
Rør smør og sukker hvitt, rør eggeplommen og vaniljesukkeret godt inn.
Smør kremen utover den avkjølte kaken, som så rulles sammen. Kaken pakkes deretter godt inn i plast, og får stå i kjøleskap til neste dag, da den skjæres i skiver.

Kos deg!

Ida er spontansyer, knappesamler og tekstilentusiast. Hun har over 50 hyllemeter med tekstiler, på et eller svært så velfylt hobbyrom. Ida er utdannet innen sånn derre EDB, og skulle egentlig vært IT-konsulent, men har lagt det på hylla til fordel for symaskin, ambolt og stiftepistol. Hun bruker uforholdsmessig mye tid på loppemarkeder, noe hus og hjem drar stor nytte av (og mannen noen ganger fortviler over).

Be first to comment