DIY: Saftig sitruspengepung

TFT_sitruslommebok_DuTrenger.jpgNår man skal ut og reise med helt egne lomme- penger trenger man en helt egen pengepung! Jentene mine har spart til ferien og er kjempestolte over å kunne ha med hardt opptjente grunker i egen lommebok. Disse sitruspengepungene er sydd i filt, og er enkle å lage. Og har du en annen fruktfavoritt kan du bruke den som inspirasjon for sommerens søteste (eller sureste) pengepung.

Du trenger:
Filt i gult og hvitt
Gul brodertråd, gjerne to ulike nyanser
Gul glidelås
Sytråd
Skåler eller fat i tre ulike størrelser, ca 16, 14 og 12 cm i diameter

Slik gjør du:

1: Finn fram det du trenger av materialer og tre skåler eller fat med diameter på omlag 16, 14 og 12 cm. Fatene brukes som mal for å tegne opp sirkler på filten med en blyant eller stoffkritt. Den største sirkelen skal være gul, den mellomste hvit, og den minste gul.

2: Klipp ut sirklene etter merkene du har tegnet på filten.

3: Brett alle sirklene på midten og klipp dem i to like halvsirkler.

4: Den minste sirkelen fortsetter du å brette og klippe i mindre trekanter til du har åtte like store trekanter. Rund alle hjørnene litt med saksa.

5: Legg de hvite halvsirklene oppå de større gule. Nål fast på hver side av glidelåsen og sy over med rettsøm. Du kan velge å nåle fast og sy på den ene siden først og deretter på den andre. TIPS: Ikke sy forbi glidelåsdrageren, det blir ofte stygt og skjevt. Når du har sydd fram til et par cm fra drageren lar du nålen stå nede i stoffet, løfter opp symaskinfoten og glider drageren forbi foten før du fortsetter å sy videre.

6: Lim fast de små, gule filtstykkene som nå blir “båter” i sitronen.

7: Broder fast “båtene” med langettsting langs kanten. Løse tråder fester du på baksiden av det hvite stykket slik at de ikke blir synlig inne i pengepungen.

8: Når “båtene” er brodert fast fortsetter du med å brodere det hvite stykket fast på det underste gule stykket med langettsting. Fest løse trådender under kanten på glidelåsen.

9: Klipp bort evt overskytende ender på glidelåsen. Så syr du sammen bunnen på lommeboken med langettsting.

10 og 11: Fest endene på glidelåsen med noen sting rundt toppen på hver side. Fest løse tråder under kanten på glidelåsen slik at de ikke vises på innsiden.

12: Ferdig! Ble de ikke fine?

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment