DIY: Eggeglass med sveis

Karse er kjempegodt på brødskiva, og her i huset dyrker vi ofte karse i eggeglass. Da jeg fant disse morsomme eggeglassene på IKEA fikk jeg en strålende ide; hva om de fikk et lite fjes og en kul sveis! Neste gang skal jentene få tegne fjes, kanskje hele familien kan få hver sitt portrett?

Du trenger:
Eggeglass
Sort porselenstusj
Bomull
Karsefrø

Karsehoder_Trinnfortrinn

Slik gjør du:
1: Vask og tørk eggeglassene. Hvis du vil kan du tegne en skisse på hvordan fjeset skal se ut på et ark først.

2: Tegn fjes på eggeglasset med porselentusjen. Stek eggeglasset i ovnen for å herde tusjen slik at den tåler vask. Instruksjoner står på pennen du bruker, men som hovedregel skal glassene inn i kald ovn, stekes på oppgitt temperatur og tid, og deretter stå i ovnen til de er kalde.

3: Når eggeglassene er kalde kan du ha bomull oppi som du dynker med vann. Bomullen skal være mettet med vann før du strør karsefrø over og setter glassene lyst.

4: Husk å vanne bomullen daglig. Vent til karsen er 2-3 cm høy før du klipper av toppene og spiser den. :)

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

4 Comments

 • Reply June 20, 2014

  Ingrid E

  De var skikkelig herlige :)

 • Reply June 21, 2014

  Siw Boine

  Takk, så hyggelig å høre at du liker dem! :)

 • Reply June 24, 2014

  Jeanette Carlsen

  Så morsomme de var! God idè :)

 • Reply August 7, 2014

  Siw Boine

  Og kjempeenkle å lage, Jeanette! :)

Legg igjen kommentar