Verdens beste burger

Burger <3! Jeg lager en grillbok i samarbeid med Aller Forlag om dagen, og en av de tingene vi visste vi ville ha med var en knakende god hamburger. Det krever selvfølgelig litt research, og etter en hel liten rekke forsøk tror vi at vi nærmer oss en slags form for perfeksjon.

Du trenger:

•  Kjøttkvern
•  1 kilo høyrygg av storfe
•  1 ts Cayenne-pepper
•  3 hvitløksfedd
•  5 ts flaksalt
•  2 ts nykvernet pepper

Skjær kjøttet i biter som passer til din kvern. Ta gjerne bort sener, men la fettet være. Her er det nemlig mye smak, og det hjelper til med å lage en saftig burger. Har du en veldig grov kvern kan du kjøre kjøttet gjennom to ganger, men konsistensen bør heller være for grov enn for finkornet. Har du ikke kvern kan du bruke en food processor. Knus hvitløken og ha i denne sammen med krydderet og bland godt.

Hvis du ønsker å eksperimenter med forskjellige krydderblandinger og ingredienser så kan det være lurt å ta til side litt av blandingen og ha forskjellig krydder i hver av dem, for så å steke dem i stekepannen og gjøre en kjapp og enkel smakstest. Så kan du velge den krydderblandingen du liker best til resten av burgerne.

Sett blandingen kaldt i 20-30 minutter før du former burgere. Gjør du det slipper du ofte å ha i ekstra bindestoff slik som egg eller potetmel. Form dem gjerne med hånden for en rustikk burger, eller bruk burgerpresse om du har det. Om du former med hånden, pass på at du dytter litt ned på midten av burgerne, slik at du ikke ender opp med en burger som er høyere på midten enn på sidene og da blir ujevnt stekt.

Tilbehøret her er cheddar og Pico de gallo, som du finner oppskrift på her:

• 20 cherrytomater, finhakket
• en halv agurk, finhakket
• en halv liten rødløk, finhakket
• Juice av en halv lime
• En halv chilli, finhakket
• En neve fersk koriander, finhakket
• Salt
• Pepper

Alt finhakkes. Cherrytomatene klemmes sånn at vannet renner ut. Midten av agurken fjernes, også for å senke vannivået. Bland alt det opphakkede, ha over lime-juice og salt og pepper til smak.

Torunn designer vakre ting på tekstil, vegg, papir og web. Hun bor sammen med mann og to herlige døtre i mormors gamle hus, som hun fyller med kunst, hatter, venner og latter. Torunn har lyst til å lage mange forskjellige ting, så derfor gjør hun det. Du finner putene, kjolene og skjerfene hun lager på burgunder.no. Tegneserien kommer snart, håper hun, men akkurat nå er det for få timer i døgnet. Det er kanskje det tristeste med Torunns liv; ingen tid til onlinespill. Men hun skal jo bli pensjonist på et tidspunkt også.

Be first to comment