Seks barnefilmer du også vil elske!

Jeg har to små frøkner som syns barne-TV er gøy. Det syns ikke jeg. Særlig ikke når gullungene gjerne vil se de samme tingene igjen og igjen og igjen (og igjen). Men, det er heldigvis noen filmer der ute som er både fantastisk underholdene for voksne og kan sees utallige ganger. Her er seks av dem:


Coraline

Basert på Neil Gaimans bestselgende bok (som også anbefales på det sterkeste), og mesterlig filmatisert i denne stop-motion animasjonsfilmen.


My Neighbor Totoro

Min Nabo Totoro


Wallace and Gromit

Det finnes en hel liten haug med strålende filmer om Wallace and Gromit, og alle er underholdende for både liten og stor. Min personlig favoritt er The Wrong Trousers, med den noe nyere A Matter of Loaf and Death på en nær andreplass:


Fantastic Mr. Fox

Wes Anderson + Roald Dahl. Hva mer kan jeg si liksom?


De neste to på listen er laget Studio Ghibli, som også laget Totoro. Om du syns disse filmene er fine, finnes det flere av dem, selv om ikke alle er like egnet for barn. Ta en titt her for en komplett liste.

Kiki’s Delivery Service


Ponoy

Torunn designer vakre ting på tekstil, vegg, papir og web. Hun bor sammen med mann og to herlige døtre i mormors gamle hus, som hun fyller med kunst, hatter, venner og latter. Torunn har lyst til å lage mange forskjellige ting, så derfor gjør hun det. Du finner putene, kjolene og skjerfene hun lager på burgunder.no. Tegneserien kommer snart, håper hun, men akkurat nå er det for få timer i døgnet. Det er kanskje det tristeste med Torunns liv; ingen tid til onlinespill. Men hun skal jo bli pensjonist på et tidspunkt også.

2 Comments

 • Reply May 23, 2014

  Unni

  Takk for tipsene!
  Hva er anbefalt aldersgruppe på de ulike filmene?

  • Reply May 23, 2014

   Torunn

   Ponyo, Kiki og Totoro kan sees av alle. Jeg har sett dem sammen med barna siden de begynte å vise noe slags interesse for å se på TV.

   Wallace and Gromit-filmene og Fantastic Mr. Fox er ikke spesielt skumle, men plottene og tematikken kan være litt vanskelig å få med seg om det ikke er en voksen i rommet som kan forklare de grove trekkene av hva som skjer. Anbefalt aldergrense er 7 år.

   Coraline kan være ganske skummel, og der er det nok også fint å ha en voksen tilstede første gang den ses. Anbefalt aldergrense er 11 år. Hvordan folk reagerer på denne filmen varierer veldig – noen syns den er bare herlig mens andre syns den er aaalt for skummel (jeg googlet dette kjapt og kom over denne perlen “I don’t think it was appropriate for ANY age, least of all, kids.” Amerikanere ass).

   ..Når det er sagt, jeg har sett alle disse – inkludert Coraline – sammen med eldstemann siden hun var sånn 3 år. Det er noe av det som er så flott med disse filmene; de er interessante nok for de små selv om de ikke får med seg alt som skjer, og det alvorlige som skjer er ikke så grafisk at det blir veldig skummelt. Men det er altså min mening :)

Legg igjen kommentar