Scones

Disse frokostsconsene er supre når du vil ha noe nybakt om morgenen, men ikke har tid til å heve deig. Det tar kanskje 20-30 minutter fra du tenker at du skulle hatt noe bakverk, til du har ferdige scones.

Dette trenger du:

  • 2 dl melk
  • ca 5 dl mel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 3-4 ss smeltet smør


Slik gjør du:
Bland 4 dl mel, salt og bakepulver i en bolle. Hell oppi melken og smøret, og rør sammen deigen til den blir smidig. Hell på mer av melet mens du rører, til deigen er passe fast. For små scones deles deigen i tre like deler, som du triller til runde boller, plasserer på bakepapir og klemmer flate (til ca 1 cm tykkelse). Deretter deler du hver av rundingene i fire og sprer delene litt fra hverandre.
Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter på 220 grader.

Denne oppskriften gir 12 små scones. Noe av melet kan også byttes ut med grovt mel. Jeg bruker forresten utelukkende speltmel nå, og har gjort det en stund, noe jeg kjenner magen min er veldig glad for.

Ida er spontansyer, knappesamler og tekstilentusiast. Hun har over 50 hyllemeter med tekstiler, på et eller svært så velfylt hobbyrom. Ida er utdannet innen sånn derre EDB, og skulle egentlig vært IT-konsulent, men har lagt det på hylla til fordel for symaskin, ambolt og stiftepistol. Hun bruker uforholdsmessig mye tid på loppemarkeder, noe hus og hjem drar stor nytte av (og mannen noen ganger fortviler over).

Be first to comment