Nydelig nøttebrød

Jeg bare elsker dette deilige brødet laget av ulike frø og nøtter. Det er smakfullt, holder seg lenge i kjøleskapet og er utrolig enkelt å lage! Her er det ingen mel eller gjær, heving eller elting; det eneste du trenger å gjøre er å blande ingrediensene, helle i brødformen og steke. Himmelsk til ulike oster, gjerne med både bær og honning til. God frokost!

INGREDIENSER:
• 6 egg
• 1/2 dl olje (raps eller oliven)
• 1/2 dl vann
• 2 ts salt
• 120 g valnøtter
• 120 g mandler
• 120 g solsikkekjerner
• 120 g Gresskarkjerner
• 120 g linfrø
• 120 g sesamfrø

• En klype flaksalt – valgfritt

SLIK GJØR DU:
1. Sett ovnen på 175°.
2. Pisk eggene i en bolle og ha i resten av ingrediensene. Nøtter og frø has hele i blandingen, de trenger ikke å hakkes.
3. Ha bakepapir i en brødform, og hell “deigen” i formen. Strø over en klype flaksalt på toppen.
4. Sett inn formen i ovnen når den er varm.
5. Stek på 175° i 50 – 55 minutter.
6. Hell brøet ut av formen når det er ferdig, og la det avkjøles på rist.
7. Skjæres opp og nytes med godt pålegg.

Brødet kan gjerne fryses, og kan også ristes i brødristeren eller varmes i panna med litt smør. Mmmm!

 

 

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment