DIY: Godværsskyer – Gratis mønster!

Grytekluter1Kjøkkenet trengte litt sommer, og her er resultatet! Godværsskyene gjør gjerne sin plikt som grytekluter, men trives nok aller best med å vise seg fra sin beste side. (Når de får henge rundt, liksom ;)

Du trenger:
Bomullsstoff
Fyllvatt som tåler varme
Skråbånd, ca 1 m
Sytråd

Last ned PDF med mønster her!Grytekluter_Trinnfortrinn2
Slik gjør du:

1: Last ned mønsteret og print ut et ark for hver gryteklut du skal lage. Klipp ut skyen. Brett stoffet dobbelt og legg papirskyen oppå stoffet. Tegn rundt skyen med en blyant eller et stykke stoffkritt. Klipp ut den doble skyen i stoffet slik at du får to speilvendte skyer. Gjør det sammen med fyllvatten, klipp ut to deler.

2 og 3: Fest et stykke fyllvatt bak det ene stoffstykket med knappenåler. Sy rundt kanten med sikksakksøm. Gjør det samme med det andre stoffet og den andre biten med fyllvatt slik at du har to like, speilvendte skyer.

4: Legg de to delene mot hverandre, vattside mot vattside. Legg mønsterpapiret oppå og fest med 3-4 knappenåler gjennom alle lagene.

5: Sy med rettsøm etter de tre buene midt på skyen. Husk å feste trådene godt. Ta av nålene og riv av papiret når du har sydd ferdig.

6: Klipp et stykke skråbånd på ca 15 cm, brett det dobbelt og sy en rettsøm langs den åpne kanten. Fest båndet som en hempe på toppen av skyen med en knappenål.

7: Ta resten av kantebåndet og legg det langs kanten på skyen. båndet skal brettes helt ut, og den ene siden skal ligge langs skyens kant mens du syr rettsøm langs den ytterste bretten på båndet. Sy båndet fast rundt hele skyen.

8: Brett båndet over kanten på skyen og fest med nåler. Pass på at innerkanten på båndet ligger jevnt med baksiden av sømmen du akkurat har sydd. Brett opp hempen før du syr rettssøm langs kanten på båndet.

9: Første godværssky er klar, det er bare å sette i gang med neste!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment