DIY: Gi shortsen lenger levetid

Shorts_TFT1Shortsvær overe hele landet! Det ble tilløp til krisestemning da de begge jentene hadde vokst ut av de fleste av fjorårets sommerfavoritter. Da kom jeg på en ide fra da jeg selv var liten og min mamma hadde samme problem. For å gi buksene (minst) en sesong lenger levetid sydde hun dem ut med et stykke stoff i hver side – smart! Det har vi også gjort, og det synes både jeg og jentene ble riktig så fint.

Du trenger:
Shorts som er litt for liten
Bomullsstoff
SytrådShorts_Trinnfortrinn2Slik gjør du:

1: Finn fram shortsen og stoffet. Mål hvor stor shortsen er rundt livet, og mål hvor stor den burde være. Du kan måle rett på den som skal bruke shortsen, eller bruk en bukse eller shorts som allerede passer. Hvis shortsen er 8 cm mindre rundt livet enn den burde være trenger du ekstra stoff på 4 cm i hver side. Du må også legge til sømmonn på drøye 2 cm. Altså må du klippe ca 6 cm brede stoffremser.

2: Bruk en sprettekniv eller en saks til å snitte opp sømmene i sidene på shortsen. Ta vekk alle løse tråder.

3: Klipp vekk overflødig stoff på alle kantene. Du skal klippe nesten helt inntil den gamle sømmen.

4: Nå skal vi finne lengden på stoffremsen. Legg stoffremsen oppå shortsen. Må høyden på linningen. La stoffremsen stikke ut over linningen ca 2 ganger linningens høyde. Gjør det samme nede, ta høyde for oppbretten og la det være ca 2 ganger oppbrettens høyde som stikker utenfor. Klipp av stoffremsene i riktig lengde.

5: Nål fast remsene med rettsiden av stoffet ned mot rettsiden på shortsen. Sy langs hele kanten med sikksakksøm.

6: Brett over stoffremsen og nål den fast slik at sikksakksømmen ikke vises under.

7: Brett inn kanten rundt linningen, den skal bli dobbel på baksiden. Nål fast med knappenåler. Gjør det samme ved oppbretten.

8: Sy langs hele kanten med rettsøm. Sy også et par sømmer langs linningen, pass på at du syr flere ganger over de sømmene som har blitt klippet over slik at de ikke rakner etter hvert.

9: På med shortsen og ut i sola!

Siw Boine er produktdesigner og pedagog, og elsker å utfolde seg med kreative prosjekter. Det går ofte ut over hus, hage, mann og barn, men det synes de heldigvis er helt i orden. To katter styrer huset, mens Siw styrer hobbyrommet, og på kjøkkenet er det ofte mange kokker og enda mer søl. Siw trives best ved et bugnenede bord hvor hun kan spise, drikke, skravle med gode venner eller vinne i brettspill. Også er hun skråsikker på at hun kan få til det meste, bare hun prøver.

Be first to comment